20 år av Pedersöre Teater

Denna sommar firar vi på Pedersöre Teater 20-årsjubileum! Det blir den 22:a produktionen som vi sätter upp denna sommar och jubileet till ära har vi specialskriven pjäs av Tom Wilhelms - som var en av initiativtagarna och grundarna till teaterföreningen.

För de som inte vet så hittas vi på Ålidens hembygdsmuseum i Purmo på ett naturskönt område ett stenkast från museiområdet. Tidigare var spelplatsen placerad mitt i bland museibyggnaderna men 2013 invigdes den nya, stora, spelplatsen en liten bit bort. 

Sommaren 2019 sätter vi upp "All vår möda och alla våra drömmar", skriven av Tom Wilhelms och i regi av Anders Hassel. 
Lena Lassila anländer till sina förfäders gamla – och ganska förfallna – släktgård Lassila i den lilla österbottniska byn Åliden. Lena tillbringade många barndomssomrar på gården tillsammans med sin numera avlidna mamma, Sara Lassila. Men det är länge sedan och Lena har inte varit till Lassila på många år.
Nu har det fallit på hennes lott att reda upp sin mormor Veera Lassilas dödsbo.
Veera Lassila har nyligen dött i hög ålder. Hon har testamenterat Lassila gård och hela sin övriga egendom till sin dotterdotter Lena – men det finns ett besvärligt villkor i testamentet …
Det här är upptakten till Pedersöre Teaters jubileumspjäs ”All vår möda och alla våra drömmar”.
Pjäsen anknyter löst till de två pjäser som Tom Wilhelms tidigare skrivit för Pedersöre Teater – nämligen ”All vår längtan” (2006) och ”Den svåra vägen hem” (2007) men man behöver inte ha sett de två tidigare pjäserna. Den utspelar sig i nutid och innehåller både glädje och sorg.

Vi har premiär fredag 28.6 kl. 19.00 och spelar fram till 21.7. Välkomna på teater!


Lite bilder från några tidigare produktioner:


Kommentarer