Maj
Härkkas i världen, plötsligt var det sista maj.
Så det blir en hederlig livsuppdatering och lite bilder.

Imorgon öppnar bokningen till sommarens teater, kör nytt koncept i år så öppnar telefonbokningen senare i juni (tolfte). Men även om jag inte är "fast" vid telefonen nu så kommer dagarna gå till teaterarbete, mycket som ska göras som vanligt.
Övningarna är i full gång och hemsidan har blivit förnyad från grunden. Jag sitter med ett antal post it-lappar på skrivbordet, massa anteckningar i teaterhäftet och telefonen och ett antal teatermappar runt om i rummet med allt som ska göras.  

Om det undgått någon har det varit vår och björkpollen. Jag är på andra året med hyposensibilisering mot björkpollen och jag har inte behövt en enda antihistamin i år! Jag är helt amazed över att man kan vara ute hela dagen (då värmeböljan kom) utan att ha kliande ögon eller snuva. Allergisk har jag nog förstås varit mot både katt och hund men jag har inte känt av någonting alls av björken, vilket är väldigt skönt. Resten av familjen har varit allergiska och jag har gått runt som vanligt. Sen har jag ju förstås haft min konstanta 365 dagar om året snuva, men den är annorlunda i jämförelse med allergisk snuva.

I tandställningsväg så fick jag mera knoppar på vappen och mera gummiband. Har nästa tid om två veckor så ska se vad som händer då! Tungan har hatat de nya knopparna så kämpade med vax och saltvatten för skavsåren ganska länge. I nuläget håller ungefär alla åtta tänder som har ett gummiband på och flyttar sig så alla tänder är ömma och min tuggförmåga är ganska minimal, delvis också för att bettet är så opassande nu just.
Jag har också börjat fysioterapi för käklederna och käkmusklerna, så förhoppningsvis lugnar sig värken och musklerna sakta med säkert kan få tillbaka lite av styrkan som förlorats de sista åren.


I kameraväg har det kommit mera uppdateringar. Har äntligen införskaffat en dubbelslingrem som jag testat med en kamera, den kommer underlätta mitt fotograferande mycket! Nästa eldprov är pressbilderna, men vet redan hur skönt det kommer vara att inte balansera 1,8 kg utrustningsvikt på en hand i flera timmar, nu kan jag istället släppa kameran och tyngden fördelas mellan axel och motstående höft. 
En annan uppgradering är kameraväskan. Länge gick det bra med min tamrac axelväska men efter att jag köpte A77II nu i början av året har det varit problem, den är för stor för väskan. Så har fått ha två kamerahus utan objektiv på i väskan, vilket lett till att det varit enkelt för damm att ta sig in då jag vareviga gång hamnat sätta på och ta av objektivet. Men nu slog jag till och köpte en ordentligt stor och ergonomisk ryggsäck från Lowepro. Har inte hunnit testa den "på riktigt" då den kom hem i måndags och vädret varit lite väl omväxlande, men hoppas på bättre väder inkommande vecka.

Kommentarer