Livstecken

December har gått förbi i flygande fart, eller egentligen har hela år 2018 försvunnit i ett huj. Och jag har hunnit med en hel del den här månaden, så jag tänkte ge ett litet livstecken med vad jag hunnit med de senaste veckorna.

November

Min dator tyckte plötsligt om att börja stänga av sig då den var på batteridrift och då den började vara några år och börjat sakta ner väääldigt mycket blev det hastigt och lustigt datorinköp. Så en ny Acer  Swift 3 15,6" kom hem som är mindre, snabbare och tystare. Den har redan varit med ut på vikariat och nu en månad senare börjar vi vara riktigt överens. Det är en sån trevlig känsla att kunna ha igång flera adobe-program och spotify på samma gång utan att systemet låser sig. Ännu har jag en del filer som måste flyttas, en del fonter som måste ominstalleras och teaterns printer som jag på något sätt ska få installerat (den har cd-installation, nya datorn har ingen skivstation...)


December

Jag har vikarierat en dag och så har det blivit en del arkivuppredning. 
Det har varit lucia så det var en del fixande vid Purmogården inför det och förstås på luciafesten var vi i full gång. Jag var förstås fotograf av Purmos lucia och fick utmana kameran lite väl mycket den kvällen då vi ännu har lite dåligt med scenbelysning och kamerans brushantering inte är den bästa. Så det blev en del arbete i lightroom efteråt. Några dagar senare var det också fullsatt julkonsert i Purmogården då vi var på kaffesidan och jag knäppte ett par bilder (igen - ljusutmaning med kameran) mellan kaffekoppsplockandet.

Plötsligt fyllde jag också år och blev hela 26 år! Firade dagen i lugn och ro vilket var skönt då det var enda dagen den veckan jag inte hade något inbokat.
Och så blev det julafton, som började med att julskinkan kom ur ugnen och var sur. Tur nog hade Willmans öppet några timmar så pappa hann efter en ny skinka som några timmar senare kom ur ugnen och var normal. På eftermiddagen var det julfirande vid mommos med släkten och tomten kom och delade ut paket.

Käkledsmässigt i december har det varit sämre. Nu strax före julen konstaterade jag att det var aktiv inflammation igen i högra sidan så är på burana denna vecka för att förhoppningsvis lugna ner allt. Varje gång jag rörde på käken smärtade det så otroligt och att äta har varit smärtsamt. Värkmedicin tar inte bort all smärta, tar ingen kontinuerlig panadol denna vända, men tar ner smärtnivån väldigt mycket.


Kommentarer