Höstlista


Ratatas traditionella höstlista!

Vad är dina mål i höst?

- Att flytta
Flytten börjar på riktigt vara realistisk nu efter alla rivningar och planeringar. Köket, vitvaror och badrumsinredning ska beställas nu snart och tapeterna är bestämda. 
- Fotografera
Tror jag har med den här punkten på alla listor jag gör.
- Läsa böcker
Under sommaren blev det mest läst i solen så nu ska jag få in det på nytt i vardagen.

Vad ser du mest fram emot?

Får jag säga IKEA, flyttpacka och inreda? 
Sen blir det ju församlingsval och jag är uppställt för Purmo församling. Under senaste perioden har jag varit suppleant för Nederpurmo, så ska se hur det går detta val!
Samt att det går framåt med vårdplanen för käken och bettet (om det nu är något att se framemot), skilt inlägg om det är på kommande.
Men annars ser jag framemot att få börja använda tjocka tröjor, halsduk och mössa. 

Känner du dig klar med sommaren?

Jo, i princip. Eftersom det var ordentligt med sommar och så hiskeligt varmt och torrt känns det ganska skönt att hösten kommer med regn och rusk.

Hur såg din höst ut för ett år sedan?

För ett år sedan hade jag bara en käkled i lås och den andra som krånglade, så där har det jämnat ut sig. Vi fortsatte också teatersäsongen ifjol så den här tiden var jag i full fart med pressbildsfotograferande och biljettbokning.

Hur såg din höst ut för fem år sedan?

För fem år sedan var det Åbo med kaffe i mysis och studier i Reuter (och studier i Arken)
Och hösten i Åbo är nog något av det bästa som finns.
I och för sig så för fem år sedan just dessa dagar hade jag just varit i Vasa på inledande praktik och det var då jag konstaterade att lärare nog is the thing to be. 

Vad var bäst och sämst med sommaren?

Bäst: värmen
Sämst: värmen
Älskade att det var en ordentlig sommar med värme, men +30 i flera veckor var waay to much. Och då ska vi inte ens tala om torkan och skogsbränderna som kom på köpet.

Vad för kultur har du tänkt konsumera i höst?

Förhoppningsvis blir det CHESS i Helsingfors (eller det blir troligen mot slutet av året) så det blir roligt! Annars blir det nog böcker i kulturväg. Och bio! Fantastic beasts ser jag framemot.

Vad blir ditt mest använda plagg i höst?

Troligen halsduk och mössa. Jag är alltid frusen av mig och med kort hår och käklederna så är det ännu viktigare att huvudet hålls varmt.


Kommentarer