156 dagar senare


Strax över fem månader senare har jag tagit sista dropparna björkpollen för detta år!
Första året med hyposensibilisering är alltså avklarat, efter nyår är det nya tag för andra rundan. Nu i fem månader har min morgonrutin varit att ta ut bettskenan, ta björkpollen, vänta två minuter med det under tungan, läsa tidningen, borsta tänder och ta medicin. Så nu ska jag försöka avvänja mig från den rutinen. Kommer ju säkert ha blivit van med det lagom tills jag ska börja igen.


På det stora hela har jag kommit lindrigt undan med biverkningar. Det jag genomgående har haft är en snabb "brännande" känsla i halsen och lite kliande örongångar direkt då jag svalt lösningen. Och allergiska nysningar 45 minuter efter. Det lugnade förstås ner sig då jag började med antihistaminerna.

Vägen till att öppna en ny flaska

Först skulle den rosa/lila pluppen bort. Sen metallringen till vänster om pluppen. Efter det en metallring och sist gummidelen.
Och så själva doseringsgrejen i flaskan!

Om det undgått någon var det extremt mycket björkpollen i år. Jag började med Aerius igen i maj men istället för att ta dem på morgonen som jag i alla år gjort har jag tagit dem på kvällen.
Förra gången det var extra mycket björkpollen klarade jag knappt av att vara utomhus utan att börja nysa och klia ögonen ur mig. Det gick detta år! Visst, ögonen kliade men klarade av det relativt länge med bara mina vanliga fuktande ögondroppar.
Så troligen klarade min kropp av pollenhalterna lite bättre på grund av hyposensibiliseringen.

Tills det kom gräspollen. Det var inte ett bra år alls. För bara några veckor sedan gav jag upp och införskaffade receptfria ögondroppar och nässpray eftersom Aerius inte på långa vägar klarade av att få bort alla symptom. Blev helt överraskad över att man kan ha en näsa som inte är täppt och inga ögon som kliar. Annars lever jag året runt med daglig snuva, så det blir att diskutera vad som ska göras med min näsa.

Mina nya vänner i den dagliga medicinineringen, and I love them!

Kommentarer