Björken lovade mig kvast när kvällen skulle bliva

Rubriken från Kling klang, klockan slår som jag haft på hjärnan de senaste dagarna.

Hur går det med hyposensibiliseringen då?

Bra! Eftersom allt som är utskrivet ska tas så det far till juli-augusti innan årets dosering är avklarat. Borde ha 40 ml outtaget änu om jag minns rätt.
Ersättningsbeslutet från fpa på första doserna kom för någon vecka sedan så några slantar fick jag tillbaka från de flaskorna (som jag alltså köpte då b-intyget bara var inlämnat, inget beslut fattat). 

Biverkningar?

De har lugnat ner sig. Har egentligen bara att det bränner och kliar lite i halsen under en kort stund efter att jag svalt lösningen. 

Pollennivåerna?

Björkarna exploderade i vår och norkko har varit min bästa vän för att hålla koll på när och hur mycket pollen det varit. Jag klarade mig överraskande länge utan Aerius (antihistaminer), klarade mig nätt och jämnt med de vanliga fuktgivande ögondropparna under alblomningen, (skulle nog egentligen ha behövt ta tabletter eller allergiögondroppar) men så kom värmen över en natt och björkarna exploderade. Och jag började nysa då jag satt utomhus och hade smått tungt att andas. Så nu sedan en vecka tillbaka tar jag Aerius varje kväll och björkpollendropparna varje morgon. Ögonen kliar mindre och näsan har lugnat ner sig. Det fanns (är) en risk att jag reagerar extra starkt på björkpollen i år då det är första våren med Staloral.
För ett par år sedan då det var extremt mycket björkpollen kunde jag inte alls vara utomhus utan att klia och nysa ordentligt, så redan det att jag i år kan vara utomhus och ha öppet fönster på dagarna är ett plus.
Kommentarer