Käklederna: plus och minus

Hur i hela friden är det strax maj?!
Anyway, lite plus och minus med käkledernas status just nu. Vi börjar med minus!

Minus
- Vänster: jag har sånt mysigt knaster varje gång jag rör käken i sidled eller framåt. Speciellt då jag tuggar eller har gäspat (käken drar nämligen i sidled vid gäspning)
- Höger: den intensiva korta smärtan från vad jag gissar är diskens kant is still going strong vid gäspning
- Har börjat märka av spänningarna som kommer från att jag bara har kontakt på de sista tändernas kanter på riktigt nu. Och spänningarna sätter sig både i käkleder och muskler.
- Öronen. Får stundvis intensiv öronvärk i örat i och med att käkleden trycker på örongången/muskler/nerver lite extra. Och så periodvis tinnitus. Öronproblem är alltså ett helt vanligt symptom med käkledsproblem.
- Min kudde. Bästa för nacken men tydligen liite för hårt mot käklederna vissa nätter just nu, experimenterar med en mjuk låg ovanpå.
- Nysningar. Det kan göra så helsikes ont i käklederna att nysa på grund av kraften. Och jag nyser en hel del. Jag har utvecklat nya nystekniker.

Plus
+ Vänster: knastret är turligt nog smärtfritt, vilket gör att jag misstänker att det är vätska/inflammation/ärrvävnad i ligamentet. Ben mot ben är det i alla fall inte.
+ Vänster: inget knaster då jag öppnar munnen
+ Vänster: jag har i nuläget ingen/minimal ledvärk. Jag har ätit gurkmejatabletter sedan månadsskifte mars-april så möjligen har de dragit ner inflammationen (fingers crossed)
+ Höger: smärtan från disken har minskat
+ Höger: det GÅR att gäspa utan att jag halvdör av smärta, med rätt teknik.
+ Min kudde! Trots att jag kan vakna med lite sjuka käkleder på morgonen går det snabbt om, så kan även vara att det bara är då de fått vila några timmar. Nacken mår suveränt i alla fall.
+ Bettskenan. Alltid på plussidan.
+ Jätteklädnypan. Märker exakt när jag behöver stretcha musklerna med den.
+ Jag är fortfarande uppe i 40 mm öppning om jag har en bra dag! Använder dock inte mer än mitt vanliga 35 mm, tror dessutom att jag gäspar med bara 25-30 mm för att jag måste hålla emot den automatiska muskelkraften som annars skulle dra käken så fel.


Kommentarer