Käkledsupdate


Mitt i allt virrvarr av lektionsplanering och besök till lungpoli glömde jag ju bort att jag var till VCS med käklederna i februari. Det var strålande vackert väder att köra till Vasa den dagen! Började med att äta lunch med Linda innan jag traskade iväg till sjukhuset i solskenet.

Kirurgen var bara in en sväng eftersom jag sa att jag ännu ville försöka utan ingrepp. Istället kom tandregleraren och tittade på mig så nästa gång blir det avtryck och röntgen för att börja göra upp en plan på hur tandregleringen kunde gå till. Det är så svårt att veta vad som kan göra mig sämre och vad som kan göra mig bättre så det är hela tiden små försiktiga planer. Det här är också orsaken till att det inte går att göra en fullständig behandlingsplan utan det uppdateras lite varje gång.
Det som jag även började misstänka här tidigare var att mitt tungband är för kort. Dels för att mitt R-ljud är fel och jag har flera andra symptom som kan bero på tungbandet, förutom käkledsproblemen då. Och fick bekräftat att det nog är spänt, så det kan åtgärdas i något skede.

På tal om käklederna har jag också haft en annan årsdag, igår 10 mars fyllde min bettskena 1 år! Yey! Första nätterna ifjol var mindre mysiga då jag inte var van med den (samt fick världens förkylning på samma gång) men i dagens läge skulle det inte gå utan. Dels eftersom jag i sådana fall skulle ha haft sönder tänderna då de inte passar ihop men även för musklernas del. Jag är "bäst" i skick på morgonen och har minst värk då eftersom musklerna och lederna fått slappna av under natten. 

I nuläget har jag dessutom extra mycket muskelvärk då jag vikarierat denna vecka och det har förstås lett till en del pratande och tidiga morgnar samt att jag ännu har ledvärk från då käken for fel i mitten av februari (plus då den vanliga ledvärken från vänster sida). 

Så, det var dagens uppdatering om käklederna. Någon av de inkommande dagarna kommer det ett inlägg om första veckan av hyposensibilisering!Kommentarer