Bilder och fotografi


Sevendays har bilder och fotografering som blogglista, självklart ska den in på bloggen!


Jag fotar med:

För ordentliga bilder: Sony A200 eller A330. Annars telefonen för vardagsbilderMin bästa redigeringsapp/program:
Lightroom. Redigerar största delen av alla bilder i LR nuförtiden. Photoshop använder jag då en bild behöver mer pillande och då blir den först redigerad i LR, sen överförd till PS
För telefonbilder Snapseed och VSCODet senaste fotot jag tog:
Gårdagens fina väder. Tusen gånger snyggare irl. Skulle egentligen ha behövt ta ut systemkameran men det snöade lite smått och var iskallt så den fick stanna inne i värmen.
Ett foto som får mig på bra humör:
En gruppbild vi tog på Stinas bröllop, men den är reserverad för fotoalbumet because of reasons så tar en som jag redan lagt upp på bloggen av en del Åbofolk som jag saknar.
Vappen 2016

Jag fotograferar helst detta:
Natur i första hand. Sedan kommer människor i både pressbilder för teatern och porträtt.
En bild jag är stolt över:
En av de bästa bilderna från teateruppsättningen av Ronja RövardotterEn bild som väcker minnen:
Det var kallt och det började regna under en av av genomgångarna av teaterns uppsättning av Alice i Underlandet. Men ack så bra bild det blev trots att stackars Alva höll på att frysa ihjäl (efter det här regnade det så mycket så jag fick avbryta fotandet och Alva fick dra på sig mera kläder)
Så här ser mitt bildflöde på telefon ut:
Eftersom jag just har tömt telefonen på bilder finns det bara gårdagens bilder av snön och en hel hög screenshots och whatsappbilder. Så use your imagination! Eller nej, gör int det.


En bild som jag bjuder på:
Bild från 2011, tog en liknande förra gången jag var till cigarrlådfabriken. Mitt fotoöga, bildbearbetning och utrustning har gått till det bättre från den här bilden. I och för sig hade jag en extern blixt som senare visade sig inte vara helt kompatibel med min sony så den slog av med full effekt. Har i ett senare skede gjort uppdaterad redigering på bilderna från 2011 men det här är ursprungsredigeringen.Mitt bästa fototips:
Komposition och ljus är A och O! Och lär dig kamerans funktioner och fota inte i auto-läge.
Man kan alltså helt seriöst öva med allt. Också bestick.

Kommentarer