Året 2017

Teologie magister // vinterfoto // en del av årets värkmedicin
TSF 50 år // sommarfoto // teaterfotande
teaterfotande // höstfoto // Uf fotande
En kort sammanfattning över det gångna året! Lovar att jag ska försöka bättra min bloggning det här året.

Studier och jobb
I början av 2017 skrev jag färdigt gradun och gjorde de sista inlämningsuppgifterna och i slutet av februari fick jag ut teologie magister-pappren. Så plötsligt gick jag från att vara studerande till att vara arbetssökande. Jag har fått vikariera en del under våren och har varje gång känt hur rätt det varit och hur spännande det varit att arbeta med nya läroplanen och nya läromedel. I höstas började jag även läsa historia via ÖPU.

Kulturellt
Det var revykavalkad i och med Purmo Uf:s 30 års revyjubileum där jag första kvällen tog emot över 300 samtal på tre timmar, det var en intensiv kväll. Efter revyn blev det dags att börja planera och skapa teateraffisch, visitkort och programblad innan jag började med bokningarna och pressfotandet för Frihetsdrömmar. Körde också mina arbetsturer i biljettluckan iklädd folkdräkt eftersom teatern var med i det officiella Finland 100-programmet. Knappt en månad ledig innan nästa teateruppsättning påbörjades med affisch, programblad, bokning och fotande till Humorkvarnen som 20:e uppsättning av teatern i september.

Det har också varit året med flest bröllop. Två av dem som gäst+fotograf, ett som gäst och ett som skaffare, så det har varit mycket bröllopsglädje. TSF fyllde 50 år och firade i vappenhelgen så då var jag nere över helgen för att mysa med teologerna. Först TSF 50, sen sillis, vappen och första maj. Käken småhatade mig och jag blev förkyld. 

Foto, läsning och musik
Fotomässigt gjorde jag en investering i ett nytt objektiv under våren som var väl värt sina pengar (förutom att ringblixten inte funkar på det med vidvinkeln...). Den externa blixten gav istället upp så har fått leva med endast ringblixt för extra ljussättning.

Läsningen har återvänt i full fart, vilket jag älskar. Under studietiden räckte det mer än väl att läsa och skriva så böckerna kom lite på andra plats, men nu! Har svårt att bestämma vilken bok som var BÄST ifjol, HÄR kan man se alla böcker jag läste.
Musikmässigt är jag inte alls överraskad över spotifys sammanfattning!


Hälsa
En annan sak som inte kan glömmas om 2017 är alla sjukhusbesök och nya diagnoser. Har inte vågat räkna alla besök hos hvc-tandläkaren, vcs-tandläkaren, fysioterapin och massören jag gjorde ifjol. Det blev verkligen en ordentlig rumba som gick från problematisk till akut över i princip en natt. Då jag julstädade slängde jag alla tomma medicinförpackningar, har haft dem i en påse ett par månader för att senare kunna se på ett ungefär hur mycket värkmedicin jag ätit. Och tro mig då jag säger att det var måånga förpackningar sparade plus då en del som slängdes före jag började räkna (syns på bildcollaget högst upp).


Så 2017 var intensivt och omtumlande på många plan. Let's see what 2018 brings!

Kommentarer