Några funderingar


Detta funderade jag bland annat på igår, som egentligen är en ganska bra sammanfattning över vad som är på gång:

1. Hur många typer från yle har jag pratat med i telefon denna sommar? Alla gånger teaterrelaterat och varje gång har jag skickat dem vidare. Yle ringde åt mig igår angående min premiärinbjudan åt dem till Humorkvarnen, men eftersom jag bara är bakom kulisserna skickade jag dem vidare till de som står på scenen.

2. Inflammation i käkleden still going strong. Har ett skov nu igen så det blir 10 dagar panadol +burana +losec. Tror det är fjärde kuren sedan mars. Har fortfarande ett inlägg i utkasten med hela min käkproblematik, men avvaktar med det ännu eftersom jag vill se hur det utvecklas och vad som kan göras. Korta historien är att jag haft låsning i vänster käkled sen slutet av mars (disken har flyttat sig alltså, kan inte öppna munnen ordentligt) och höger käkled har börjat bråka de senaste månaderna. Jag kan äta, så länge det inte är segt eller skarpt. Att få i mig mat är nog ett av de mindre problemen, det mest irriterande är att jag inte varit värk- eller problemfri sen mars.

3. Hur mycket värkmedicin har jag egentligen ätit för käken sen mars? Började fundera på det nu i och med att jag började misstänka aktiv inflammation igen och har bestämt mig för att försöka räkna ut hur många piller jag åtminstone har ätit. Uppdatering kommer efter den kur jag nu påbörjat! Stay tuned.

4. Hade uppföljningsbesök till fysioterapin och fick ultraljudsbehandling på båda käklederna, iallafall blev det varmt och skönt då just. Eftersom jag inte bloggat aktivt denna sommar så kan jag meddela att jag var ett par vändor till fyssen för käken nu i sommar och hade kontrolltid igår. Om det beror på placeboeffekt, behandlingen, massagen eller värkmedicin vet jag inte, men käken kändes annorlunda igår kväll.

5. Kom hem från fyssen med mera töjningsövningar! Fokus nu är på stabilitet i bettet och muskelmassa och att låsningarna inte förvärras. I och med den pågående låsningen så har muskelmassan i vänster käksida börjat minska. Jag är överrörlig, konstaterades det nu i sommar så har förutom töjningsövningar för käklederna och käkmusklerna också för nacken. Har som tur är ingen större huvudvärksproblematik, men kan bero på att att nacken är överrörlig så jag märker inte hur spänd jag egentligen är. Vilket massören konstaterar varje gång.

6. Premiärveckan är inledd! På fredag har Humorkvarnen premiär så jag är i full gång med jobb. Har idag redigerat pressbilderna jag tagit de två senaste kvällarna och jobbar för fullt med bokningarna. De inkommande dagarna blir det att börja printa och skriva biljetter. Föreslår att ni bokar in er och kommer till Purmo i september, lovar att ni får skratta!

Kommentarer