Metallmässa


I torsdags var det dags för metallmässa i domkyrkan!
Kyrkan var så gott som full och var precis som förra gången härlig. Metallmässan är ju i princip som vanlig högmässa, förutom att musiken bytts ut mot trummor, gitarrer och bas. Och det är bara så att vissa psalmer är gjorda för metal.
http://hannushanna.blogspot.fi/
Ljus och rök (och massvis med folk)

Men under predikan hördes småkonstiga ljud och röster och därefter meddelades det att som det är på alla bra evenemang så blir myndigheterna inblandade. Det hade nämligen använts lite för mycket rök från rökmaskinerna så brandkåren kom och hälsade på i bakgrunden och vädrade. Allt fortsatte utan någon paus dock med mindre rök.
As usual när det är såna här happenings så är det värsta teologträffen, teologer i varje hörn, vilket bara är trevligt! Speciellt då man som jag typ bara syns på TF vid kandseminariena just nu...

Metallmässans första skiva har jag haft i min ägo sen ifjol och andra beställdes direkt av Janne Löf här nu efteråt, smarta jag hade ju inte pengar med (utom kollekt) till mässan. Så den borde komma här inkommande vecka. Tjohej för det!

Och fortfarande, har ni möjlighet att besöka en metallmässa - gör det! Det är en helt annan upplevelse än den vanliga högmässan.
HÄR kan man höra korta smakprov från första skivan "Himmelsväg". Och HÄR från den andra skivan "Sanctus".Och till sist, musikvideon till "Bred dina vida vingar":

Kommentarer

  1. Wow! Så häftigt att sånt här ordnas. :D Det lockar ju säkert en bredare skara människor än de som går på högmässa i vanliga fall. Sånt här borde fler församlingar satsa på tycker jag. :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!