Fastlaskiainen 2013

Och så var det dags för årets fastlaskiainen!

På eftermiddagen hoppade jag i halaren och traskade iväg till TF och mötte upp TSF:s pulkalag som höll på att bygga ihop pulkan (vadå, att vara ute i tid) och när den var fixad påbörjade vi promenaden mot Vårdberget. Efter en dryg timme av väntan blev det dags för Sabbe, Claus och Patrik att hoppa på pulkan som hette "Quest for the Holy Grail" och åka ner (och jag spurtade ner så länge Axelbandet kom ner med kameran och Sabbes jacka). Ner kom dom, pulkan var som vanligt inte hel efteråt och de krockade nästan i ett träd och Yles kamerastativ. Men bara nästan.

 Typ tre euro och en timme spenderades enligt pulkaåkarna på att bygga pulkan. Man tager vad man haver. Underredet har varit med några år, det enda som har hållit.


 Kaffet glömdes på TF, så det blev karpalolonkero istället...

 Efter kraschen, trädet är till höger och Yles stativ syns i vänster kant, alla dekorationer höll och all lonkero spilldes ut på allt i närheten i kraschen (så det röda är inte blod)...

 Den typ officiella gruppbilden av våra modiga pulkaåkare!

Det enda som hölls fast i kraschen var Barbie och en låda... Och ja, vi har en finare flagga till fantåg och liknande (vappen)

Folk hade smått roligt åt vår såå avancerade pulka. Men hey, fastetider is coming! Så om påven kan ge upp sitt arbete, kan vi ge upp att arbeta på en avancerad pulka för fastan! ;)
Yle lyckades fånga den fina TSF-kraschen på bild (klicka fram till bild nr. 9), och de lyckades fånga det på film, så 1:40 in kommer de åkande!

Efteråt blev det att påbörja vandringen tillbaka till TF, så mina vantar måste tvättas, de luktar karpalolonkero och mina fötter var ganska kalla och min halare var full med snö eftersom det började yra ner snö sådär lagom tills vi började vandra.
Och ja, våra halare är fortfarande lila fast de ser blåa ut.

Kommentarer