Luciadagen

Luciadagen till ära ligger det ena kamerabatteriet på laddning (det fanns nog 60% ström i det, men eftersom det har en tendens att ladda ur sig så tog jag det säkra före det osäkra) eftersom jag ikväll ska styra mig mot Sisbacka och Purmo UF:s luciafest. För andra året (2010 var första gången) är jag fotograf under tillställningen och hoppas på någotsånär bra ljus (blixten kommer once again bli min räddning), sen spurta hem, välja ut en bild, redigera den och skicka iväg den till ÖT.

Sådär perfekt timing så fick jag sendrag i vaden inatt och går omkring och småhaltar idag eftersom jag har muskelvärk. Nu har det blivit bättre, men imorse dog jag smått och hoppade omkring i köket när jag skulle äta frukost. Så det ska väl reda upp sig till kvällen.

Hemhemma är jag och tänker hållas i Purmo till första helgen nästa år, då åker vi ner till Åbo så jag får plugga till mina två tenter i fred (av någon konstig anledning lockar inte skolarbetet hemma).
Igår for jag och mamma till stan för att vara tomtens nissar åt mommo och tillbringade hela dagen i Jeppis, hem kom vi med en massa saker och ett par julklappar till inhandlades.

Nu sitter jag nere i köket med datorn, papper, penna och Thoby Loth i högtalarna medan jag skriver pedagogik och funderar om jag ska dricka kaffe nu eller om en timme. Ett mycket svårt beslut. På samma gång funderar jag lite på kvällens fotografering i och med att det är en lucia och fem tärnor, vilket blir en ojämn grupp kompositionsmässigt. Men, jag ska se hur vi löser det! Iallafall så har jag en fungerande blixt, extra batterier, en diffusor, två kameror och två objektiv så nog ska det bli bra!

Nepps, nu ska jag försöka fortsätta på pedagogiken, Linda har skrivit en massa superbra svar redan :P

Kommentarer