Tågeli tåg


Jag sitter på tåget mot Tammerfors och jag tror det snart börjar regna, det ser mörkt ut nämligen. Meen jag sitter ju inne!
As usual sitter jag i allergikupé och min ”granne” här har choklad, vilket betyder att jag blir snål.
Jag tänker inte uttala mig om hur min psykkatent gick, men jag kan säga att en del flervalsfrågor var ”icke, picke, pö”.

Jag har invigt vinterjackan för säsongen, när det är fyra plusgrader på utsidan när man ska till skolan är det skönast med vinterjacka och mössa. Men så sent som igår såg jag och Sabina en typ med shorts utanför Arken... Knasigt folk.
Men nu är jag iallafall på väg hemåt, och det ska bli så skönt att få komma hem! Åbo är bra och vi har en sån vacker höst, men Purmo är ändå bäst. Dessutom får jag namnam-mat hemma :)
Igår vaknade jag kvart före åtta av att de började riva upp asfalt utanför huset. De hade tagit bort en betonglåda som funnits vid garaget och då var de tvungna att reparera asfalten. Så det var en grävmaskin, en massa gubbar i reflexvästar samt en lastbil vid Domus igår. Idag före jag for till tåget var det en ännu större grävmaskin och två lastbilar. Och när jag traskade iväg så var halva parkeringen täckt med grus. Så när jag kommer tillbaka till Åbo har vi säkert ny asfalt på gården.
På tal om annat; Netflix har ju kommit till Finland. Och de (inklusive jag) som har Spotify Premium så får gratis Netflix resten av året, vilket inte är så illa ;) Så följ denhär länken ifall ni har premium! Så typ i lördags tittade jag ”The Wedding Date” och så har jag hittat en del disney-filmer som jag inte sett sen jag var pikuliten (typ Anastasia) och som vi inte har på vhs. Men det är en hel del filmer som inte finns, men det kan ju förstås bero på att det nyss lanserades i Finland och de har troligtvis restriktioner på när de sätter upp vad (t.ex. tv-serier). Men jag har nog hittat en hel del som jag inte hittat någonannanstans!

Men nu ska jag ta och läsa "En man som heter Ove" av Fredrik Backman (läser ni inte hans blogg så ska ni börja, den är superbra!)

Kommentarer