Tåg


I skrivande stund sitter jag på tåget mot Tammerfors. Men av någon konstig anledning finns det inget internet på tåget. Och jag är säker på att tåget som far fem över ett från Åbo är ett IC2-tåg (de har alltid internet), men tydligen har de bytt i sommar (ifall det inte är 15.05-tåget som är IC2...?).
Nåja, det här inlägget kommer upp typ när jag kommer hem till mitt Purmo istället då. Lagom tills jag skulle se Angel och vi var i Humppila så knäppte de på internet... Tur att jag inte behöver internet för Spotify och så finns det en bunt Angel-avsnitt på datorn. Så nog klarar jag mig de knappa två timmar det tar till Tammerfors! Mellan Tammerfors och Bennäs blir det typ att sova och läsa. Beror lite på vad det är för folk i den större allergikupén där jag sitter då...
Idag började jag tidigt igen med engelska. Vi är lite i kris på engelskan, vi teologer har specialengelska (vi har typ allt special) så vi var få från början, men nu har några hoppat av eftersom det krockade med andra kurser så nu är vi åtta stycken. Enligt kraven måste det vara tio för att en kurs ska få gå på HF. Men vår lärare skulle försöka fixa det =) Vi håller på med skillnaderna mellan den brittiska och den amerikanska engelskan och fast vi lärt oss den brittiska i grundskolan/gymnasiet så har vi en tendens att använda den amerikanska eftersom vi ser på filmer, läser böcker... Men som tur är så ska uppsatserna skrivas på datorn så då får vi ju ställa in endera UK eller US =)
Efter engelskan spurtade jag och Sabina iväg till ASA-husets lilla auditorium för att ha IBF* och idag var det dags att börja med statistik. Egentligen allt var bekant för mig från gymnasiematten, så jag ska ta ner min miniräknare och MAOL nu i helgen.

När den föreläsningen var färdig traskade jag iväg hemåt, fick min sticka av Linda med Vampire Diaries (YEY!) på och traskade upp efter rinkkan för att sen påbörja vandringen mot tågstationen. Mitt första stopp var Subway för att få mat med mig och sen till tågstationen där det var en miljon folk. Och jag tror inte det stigit på såhär mycket folk på det här tåget nån gång. Perrongen var full med folk som väntade på IC 917-tåget till Tammerfors/Pieksämäki
Igår hade vi tidig morgon med psykkakursen Personlighet. Men det betydde att kvart före tio var vår skoldag slut. Så då traskade vi till TF och jag printade ut alla möjliga ämnens powerpoints och andra papper. Ett par gulisar till träffade vi på och en bunt gamyler.
När vi kom hem igen (det är väldigt praktiskt att jag och Sabina bor vägg i vägg, vi springer fram och tillbaka mellan rummen hela tiden :D). Jag påbörjade läsningen av IBF-boken och på senare eftermiddag traskade vi iväg till Bremer för att träffa resten av klassen och börja planera gulisintagningen. Roligt hade vi och en hel del kom vi fram till under de 2½ timmar vi satt där. Så det blir nog bra det här!
Resten av kvällen tog jag det lugnt och packade inför min hemfärd.
En sak som vi konstaterat under vår korta tid på IPL (och HF) är att de har mycket mer arbete under en kurs än vad vi är vana med vid TF och alla lärare börjar en ny kurs med att gå igenom målsättningarna och innehållet för kurset noga. Men vi lär väl bli vana ifall vi ska hålla till i Arken största delen av året!
Under min vistelse hemma blir det att besöka både fammo och mommo & moffa och visa bilder på hur jag bor, och imorgon ska jag ta ett varv till stan och hälsa på polisen för att se om mitt körkort har kommit (det är fyra veckor sen jag lämnade in ansökan). Och som ni minns från förra året så var min bloggning inte så aktiv under mina Purmovistelser, men vi får se vad som kommer typ på söndag då jag sitter på tåg igen ;) Och så fort som möjligt ska jag ta tag i musiklistan igen!
Adios!

*Jag kommer så snabbt som möjligt uppdatera min flik med förkortningar, kolla där ;).

Kommentarer