Tåg igen


Nu sitter jag på tåget söderut mot Tammerfors. Eftersom allergikupérna var upptagna (morr) valde jag att sitta i arbetskupé istället. Det är mycket lugnare att sitta i kupé än i den övriga vagnen. Jag kan tydligen inte stava idag så ha överseende med stavfel som kan dyka upp (men med tanke på att jag skriver inlägget i Word så borde jag upptäcka allt). Det här tåget har inte heller på något internet så jag ska fördriva tiden till Tammerfors med Angel!

Under mina dagar i Purmo har jag tagit det lugnt, i fredags började jag dagen med att ringa till poliskansliet och kolla så att mitt körkort kommit och sen hoppade jag i bilen och for till stan efter körkortet. Så nu ligger ett körkort som är i kraft till december 2062 (om jag inte minns fel) i min plånbok. Jag hade egentligen inget annat ärende till stan så jag for hem ganska snabbt igen.
På eftermiddagen brummade jag iväg till mommo & moffas med datorn i släptåg för att visa hur jag bor i Åbo. Efter en hel del prat och en kaffekopp fortsatte jag till banken för att de skulle få skanna in det nya körkortet i systemet.

Fredagskvällen tillbringade jag i soffan med mamma och pappa och ”Sagan om Ringen: de två tornen” i dvd-spelaren.

Igår fick jag typ världens allergiattack och snorade och hostade hela dagen pga ett par dammiga kläder. På kvällen firade vi mammas inkommande födelsedag med gäster och god mat.

Idag tillbringar jag dagen på tåg och är hemma på Biskopsgatan närmare halv nio-tiden. Då blir det mat, uppackning och så ska jag börja plocka undan allt framför fönstret inför morgondagens fönstertvättning.

Imorgon ska jag tillbringa största delen av dagen vid TF med först min psykkabok, sen Divina-möte/fixa-anmälningslista-till-gulisintagning med Linda. Och klockan ett börjar höstens första kh-kurs för oss. Och efter den blir det ett par timmar i Arken med kf II-kurs*. Och om jag har riktigt tur får jag träffa flera gulisar imorgon (med tanke på att jag tillbringar största delen av dagen i TF är det ingen omöjlighet).
Fortfarande inget internet på tåget, så nu ska jag titta Angel!

*Imorgon eller ikväll ska jag fixa förkortningsfliken.

Kommentarer