Fredag!

Första arbetsveckan börjar vara till ända.

I tisdags på kvällen for jag iväg till Åliden igen. Denna gång med pappa och hjälpte dem att mäta ut var de läktarna ska vara på nya stället. Jag höll i alla pinnar som skulle ner i marken.
För de icke insatta kan jag berätta att teatern nästa sommar verkar på nytt område. Fortfarande på Ålidens område, men längre bort. Större spelplan, större läktare och mycket större "valfrihet" med vilka pjäser som vi sätter upp i och med att vi inte är bundna till husen vid Åliden. Så nu kan alla de pjäser som blivit efterfrågade under åren bli verklighet eftersom vi kan bygga andra kulisser!
Arbetet med nya spelplatsen, vägen och parkeringen är i full gång, det har grävts och harvats och läktarna är som sagt utmätta.
Så det här blir sista året som vi spelar uppe vid husen, så ni ska passa på att komma ;)


Onsdagen förflöt utan större underverk. Jag arbetade en timme och fick en gruppbokning. På kvällen invigde jag mitt nya objektiv på porträttfoto med systeryster och jag.
Och jag älskar det.

Igår började dagsskriftskolan för våra konfirmander. Jag konstaterade att det är mitt 5:e år som hjälpledare och jag tycker det är lika roligt fortfarande! (Fast konfirmanderna börjar bli så mycket yngre än mig så jag känner inte dem...) Så förmiddagen tillbringade jag i Lillby och kom hem en timme innan jag skulle börja arbeta i och med att konfirmanderna for på sin andra lektion.
Efter mitt riktiga arbete (vi får ingen lön som hjälpis eftersom vi är en sån liten församling, men vi betalar ingenting heller) brummade jag och mamma mot Jeppis för att köpa blommor och kryddor vid Ahlströms. Hela mammas kryddväxtlager frös i vinter så vi hamnade att köpa allting nytt...
Och på kvällen började jag fila på min lektion som jag ska hålla på måndag.

Idag har jag tillbringat två timmar med konfirmander och ledare och nu sitter jag med de sista tio minuterna på mitt arbetspass.
Ikväll blir det Lyjo!

Kommentarer