Skolan och H:fors

Idag har vi varit hela dagen i Hufvudstaden på exkursion.
Halv åtta var vi bara tre stycken gulisar som stod på Biskopsgatan och väntade så vi for in i TF:s gula hus och väntade och stötte ihop med vår lärare, så vi satte oss ner i deras kafferum en stund medan det sista kaffet dracks upp. Det är en av de (många) saker som är skönt med TF, vi har en sån nära kontakt med lärarna när vi är en sån liten fakultet.
En stund senare såg vi de andra och kvart före åtta skuttade vi in i bussen för att åka till Helsingfors. Vi var sexton personer i en 55 personers buss (några skulle nämligen möta upp oss i H:fors, sammanlagt var vi runt 25 personer)...

Väl framme i Helsingfors var klockan tio och vi skuttade upp till Kyrkpressen för rundvandring (och hälsande på Andreas som var med oss i höstas o nu jobbar på KP!). Efter det blev det dags för Finska Missionssällskapet som fick besök av oss. Vid FMS åt vi lunch och efter den gick vi ut i solen och stod där i närmare en halvtimme. Efter det blev det bussfärd till  Kyrkans central för det svenska arbetet (KCSA) och sist Kyrkans Utlandshjälp. Det var ett ganska minutschema som vi hade, men det gick bra!
(Vi fick morgondagens nummer av KP!) KP, FMS (tygkassar är det bästa att handla i!), KCSA, Kyrkans utlandshjälp
När vi skulle börja åka tillbaka till Åbo blev det lite spännande.
Ett par minuter efter att vi börjat köra stannade vi eftersom bussen rykte väldigt mycket. Vi pausade och fortsatte igen, men efter en pikuliten stund fick vi stanna igen och busschauffören steg ur och kollade. Men tydligen var det inget farligt för vi fortsatte en stund senare och då gick det bra, fast hela vägen hem lät den lite småkonstigt ibland... Jag och Linda satt och diskuterade alla konstiga bussfärder vi varit med om (typ punkteringen i Berlin och Terjärvresan).
Hem kom vi en stund efter halv sju så vi hade varit borta i nästan elva timmar.

I måndags tållade vi på i TF utan att veta nånting alls. Vissa hade skrivit att vi skulle ha filosofi och vissa hade inte skrivit (det visade sig att vi nog skulle ha), men vi skulle inte vara på det vanliga stället. Både rummen på andra våningen var upptagna och vi hittade inte vår föreläsare. Men efter att två av de andra lärarna funderat och vi traskat upp och ner ett par gånger till så visade det sig att vi skulle vara på nedre våningen... Och då är TF ganska litet, så det är inte såå svårt att lista ut var man ska vara...
I måndags var vi även utan varmvatten på förmiddagen. De höll på och byta ett rör, troligtvis efter vår vattenläcka i höstas. Så det var en massa bilar här utanför.
Och så har de rivit upp halva min skolväg, de håller på och byter kullerstenarna (typ) vid Domkyrkotorget, så nu måste jag gå genom Domkyrkoparken för att slippa till skolan, den vägen brukar jag bara ta när jag ska till Arken. Fast det skiljer nog inte många meter ;)

Igår hade vi andar, häxor, besatthet-föreläsning och efter det satt jag och Linda i Barnbokssamlingen (vår datasal med hela tre datorer. Det heter barnbokssamlingen eftersom det står det på dörren, huvudbibban vid ÅA hade utrymmen där innan vi hamnade att flytta in) och fixade nya inlägg till Divinan.

Nepp, nu ska jag se Buffy och äta glass. Imorgon är jag ledig och då måste jag plugga filosofi.
Helst av allt skulle jag vilja ut och fota alla fina blommor som kommit upp vid huvudbibban, men det får vänta till vappen...

Kommentarer