Hello, brandfara.

Ikväll när jag skulle och diska kände jag direkt när jag kom ut i korridoren att "hey, här var det röklukt!".
När jag kom in i det gråa (=rökfyllda) köket stod fönstret uppe och en annan femma skrev en arg lapp.

Orsaken till röken: någon hade lämnat på ugnen med något oljeliknande (!) i obevakad, vilket ledde till en mycket rökfylld ugn, ett rökigt kök och troligtvis rökig korridor (lamporna var inte på så jag vet inte).
Det var faktiskt så mycket rök att jag hostade lite smått under min diskning och då hade fönstret redan varit upp en stund.

Men, bara vi klarade oss med att bara vädra ur köket och att det inte hann komma ett ennakkovaroitus* (vad heter det på svenska egentligen? Förvarning?), eller att någon i så fall meddelar TaloTeam så att vi slipper brandalarm är jag nöjd. För kommer det brandalarm (om ennakkovaroitus har kommit, men ingen kvitterat det så kommer brandalarmet på inom ett par timmar) så måste vi traska hela vägen ner (helst skulle vi behöva gå helt ut) för att en stund senare traska upp igen eftersom det är falskt.

Fast jag nästan bor längst bort från köket har det smitit in lite röklukt hit också, men inte lika mycket som utanför.

*ett av de mycket få ord där jag hellre använder det finska ordet än det svenska, dels för att jag inte exakt vet vad det betyder på svenska och dels för att jag tycker att det finska ordet är bättre och mer förklarande.

Kommentarer