Long time no see

... eller nåt, jag har ju bara varit borta en vecka eller så ;)

Lagom till helgen kom vinterkölden till Purmo och över en natt for termometern från typ noll grader till nästan minus tjugo på en gång. Jag trotsade kölden (och kamerabatteriena) och for ut och fotade en stund. Bilderna är fortfarande i kameran och jag orkar inte tömma kortet nu, så nu får vänta =)

Lördagen tillbringades i packandets tecken eftersom jag och mamma skulle åka ner på söndagen.
Vi kom till Bennäs på söndag en stund före tolv och de meddelade att IC 50 stannar vid spår två (som vanligt, det finns inga tåg som stannar på spår ett). Vi såg att tåget kom, men så stannade det före stationen och lokföraren meddelade att loket hade fnatt typ... Så då fick vi stå och vänta ett par minuter innan det kom och vi fick stiga på.
Klockan fem på kvällen var vi i ett snövackert Åbo som var mycket kallare än vad jag är van att Åbo ska vara... Och vi kom in till mitt rum som det endast var +18 grader i. Kaa-a-llt när jag är van att ha +21-22 grader i mitt rum i Purmo.

Igår for vi ut på stan på förmiddagen och klockan ett for mamma tillbaka till Purmo och jag packade upp mina väskor. Sedan när klockan var tre var jag på TF för att påbörja grundkursen i etik med resten av gulisarna.
Efter att jag varit med som sällskap när Sabina handlade (och jag köpte morötter) så kom jag hem och tog ett varv med Sims 3, sökte fram latinboken ur kappsäcken (btw, det är jättejobbigt att dra kappsäck i snö, tack och lov för rinkkan!) och plockade i grejerna i skolväskan.

Idag började vi den hiskeligt tidiga tiden halv nio med latin 2. Vi satt och grubblade på och försökte översätta en text under lektionen, men all latin hade försvunnit ur våra huvuden under jullovet...
När klockan blev tio traskade vi iväg till ASA-bibban för att låna böckerna till etik och religionsfilosofi och sen var skoldagen slut.

Efter att det här inlägget är klart ska jag renskriva anteckningarna från igår och skriva föreläsningsdagbok i etik som ska vara minst 1500 tecken. Imorgon har jag sovmorgon (yey!) och har endast religionsfilosofi som börjar klockan ett! =D

Och nu till sist får ni två dagsfärska bilder av ett snövackert Åbo som är tagna med lilla kameran genom fönstret. De är relativt oredigerade, jag redigerar oftast inte bilderna från Powershoten. Det jag gjort är att jag har dragit ner högdagrarna och ändrat storleken.
Åbo i snöskrud

Jag diggar miniatyreffekten som finns på kameran!

Kommentarer