Mitt 2011 - januari till juni

Här kommer min (långa) årskrönika del ett. I år har den utökats med bilder!
______________________________________

Januari

Snö
  Januari innehöll myycket snö. Jag körde till skolan varje dag och hade ofta Santtu med mig som sällskap. Vi började småplanera penkkis och våra ABI-kläder beställdes. Jag hamnade att köpa en ny miniräknare för tredje gången och satt och morrade åt den ändå tills matteskrivningen var över... En rolig sak som hände under januari var när största delen av abina flydde hem istället för att delta i en föreläsning med resten av PG. I slutet av januari for revyschacket till Terjärv på revy och vi höll aldrig på att komma hem igen pga halkan som uppkommit under tiden.
Pappa och jag hämtade kaklen till badrummet, som inte var så bra i skick...
Glashalt i Terjärv
Kakel...
______________________________________
Februari

En kall månad som innehöll en hel del penkkismöten. Textkompetensskrivningen kom och sedan hade Purmorevyn premiär. ABI-kläderna kom och vi blev kallade pandor. I mitten av februari hade 19 av oss hörförståelse i tyska och den skoldagen blev cirka tretton timmar lång eftersom vi ställde till penkkis den dagen. Dagen efter blev det tidig väckning och klockan sju var vi i skolan och gjorde det sista. Dagen med stort D var här; penkkis! En underbart rolig dag och kväll med de underbaraste ABIn som finns ♥ Samma vecka kom mina närbildsfilter och jag blev lycklig. På sportlovet hittade vi min studentklänning, den första klänningen som jag prövade.
Några Abin


  ______________________________________
Mars

Jag läste till studentskrivningarna som kom och gick. När de var över blev det dags att göra ansökningarna till högskolorna. Studentskrivningsklädseln var självklar för oss alla.

______________________________________
April

Jag mördade min högtalarsladd och fick leva med ett par små högtalare i nån vecka. Jag var ledig (som vanligt) och läste till inträdesprovet i teologi. Islossningen i ån gjorde att Stinasholma svämmade över som vanligt. Riksdagsvalet kom och finlandssvenskan hamnade i blåsväder...______________________________________
Maj

Jag började gå på fotokursen här i Purmo och (försökte) plugga all annan tid. Kållby och Jussu besöktes en varm eftermiddag och Mäccen i Jeppis införde åldersgräns. Mitt i allt vann Finland sitt andra VM-guld i ishockey och en del svenskar var sura över resultatet som stod 6-1. Studentresultaten kom och björnar sågs i Purmo på flera ställen. Från fotokursen var vi en heldag i kyrkan och fotograferade och ett par dagar senare blev det dags för mitt inträdesprov i Vasa. På kvällen for vi som gick på fotokursen plus Jakobstads Fotoklubb till Nybränn cigarrlådfabrik.
Dessutom hade vi folk att lägga stengolvet i hjälpköket och övergången, men det blev inte till något...
Bakandet och städandet blev mer intensivt i slutet av maj.

______________________________________
Juni

Vi övande inför studenten en förmiddag och den fjärde blev det dags att städa upp sig och få mössan på huvudet. Studenten kom med en förkylning, så kvällen slutade ganska tidigt för att sova istället för att festa. Dagen efter blev det kalasdags med cirka 80 personer som uppvaktade mig. Jag började jobba med teaterbokningarna och hade inträdesprov till barnträdgårds en VARM dag i Jeppis. Samma kväll blev det Nice Run med banken.
I mitten av juni for jag till Pörkenäs för att vara hjälpledare på rippilägret och fick vara tillsammans med en grupp både underbara och lite småjobbiga konfirmander. Bandet "Fork Lifts" (om jag minns rätt) grundades av våra musikaliska killar och de gav oss många skratt med låtar om Pirkka. Hela lägret var "emotion" med grunden i låten "Careless Whisper". Mycket insidejokes kom till under det lägret. Och sedan kom deras konfirmation och juni gick mot sitt slut.
I mitten av juni tog jag bilderna av teatergänget till programbladet och slutet av juni tillbringades varje kväll vid Åliden med myggorna för att ta pressbilderna.

Teatergänget

Kommentarer