Purmo

Jag är hemma! =D
 
Tågresan mellan Åbo-Tammerfors gick bra, jag sov en stor del av tiden. I Tammerfors var pendolinot lite sent, men det kom till sist. Sen började problemen. Vi hamnade att vänta på ett mötande tåg och sen meddelade de att vi var 20 minuter sena. Då hade vi inte ens kommit till Parkano. Jag hade ett utländskt par bredvid mig och han frågade om Seinäjoki var nästa station, för då var klockan nästan den tid när vi skulle vara där. De skulle nämligen med tåg till Vasa från Seinäjoki. Så då fick jag börja förklara på engelska att vi är 20 min sena, men att de förhoppningsvis nog väntar på er. Och det blev bekräftat en stund senare när de sa det i högtalaren. Vi kom sist och slutligen till Seinäjoki, det utländska paret tackade för min hjälp och steg snabbt av.
Vi började åka igen men stannade nästa gång nånstans mitt ute i ödemarken före Kauhava för att vänta på ett tåg. (Då var klockan 19.05, och vi skulle vara i Bennäs 19.16) Det var typ tredje tåget vi väntade på under den resan. I Kauhava väntade ett tåg på passagerare från vårt tåg och så for vi äntligen mot Bennäs. En liten bit före Bennäs stannade vi igen, för då måste vi vänta på det tåg som just kommit till Bennäs. Men sen, klockan 19.55 var vi där! Men tack och lov för Pendolinots trådlösa internet, det räddade min kväll ;)

Och det är såå sköönt att vara hemma! Vattnet smakar vettigt, och allt annat är så skönt! Idag sov jag till klockan 10 och efter det har jag hunnit dammsuga, äta vid fammos och hämtat Cajsa från PG när hon slutade. Nu ska jag renskriva mina kyrkohissa anteckningar =D

Kommentarer