En regnig tisdag

Morgonen började lugnt, men blev lite kaotisk... Jag steg upp halv sju och åt frukost och efter det satt jag vid datorn.
Halv åtta hör jag nåt konstigt ljud, och konstaterade efter några sekunder att det kom inifrån huset. Det var brandalarmet. Men det hörs tydligen inte i våra rum, utan bara i stora korridoren. Så då var det till att dra på sig skorna och så började vi traska neråt.
De som har bott här flera år såg på alarmregistreringen att det var från våning tre. Eftersom det ösregnade, vissa hade ju bara pyjamas på sig, så stannade vi i tamburen på bottenvåningen. Efter nån minut kom de från TaloTeam (fastighetsskötarna typ) och kollade upp det och nån minut senare stannade en brandbil på utsidan. Men de konstaterade att det var falskt alarm, så vi fick gå upp igen.
Enligt det mejl som vi fick senare idag så var det pga ett fuktmoln från duscharna, redan från igår kväll. Då hade det tydligen kommit en förvarning som inte blivit kvitterad och därför kom alarmet igång i morse.

kvart före åtta kom vi upp igen och då fick jag lite smått bråttom att ställa mig, eftersom jag skulle gå ända till Arken. Men klar blev jag och så gick jag ut i ösregnet. Jag hade ganska våta byxben, lite våta sockor och en massa vattendroppar på min väska när jag sist och slutligen kom till Arken. För eftersom det är så mycket kullerstensgator här så blir det översvämning på många gator, när de lutar åt alla möjliga håll.

Från halv nio hade vi latin och klockan tio traskade vi iväg till TF för att ha Finland och Skandinaviens kyrkohissa. Vi slutade redan halv tolv så då gick vi en bunt gulisar till ett ganska tomt Gado och åt. Efter att vi ätit for Jonne och jag till ÖN:s rekryteringskampanj och skrev in oss. Eller jag skrev in mig och köpte mitt första halarmärke och Jonne lånade pengar av mig och köpte ett märke åt sig xD Så nu är jag medlem i Österbottniska Nationen.
Sen for vi tillbaka till TF och satt i mysrummet tills det var dags för PT: Gudstjänstlivet-föreläsning. Och kvart före tre var det klart. Då regnade det igen, inte lika mycket, men det regnade.
Och när jag kom hem väntade ett brev från Carro i mitt postfack =D

Och nu ska jag göra finskaläxan och renskriva alla möjliga anteckningar.

Fyra av de brandalarm jag har upplevt har varit i Åbo, varför? (ett på studiebesöket i Åbo (omena), ett till under Åbo-studiebesöket (amarillo) ett på Radisson nu i augusti och nu detta idag) =D

Kommentarer