Åbo

Nåja, nu ska vi se om det går att få upp ett inlägg!


Igår kom vi till Åbo på eftermiddagen, bar upp alla prylar som fanns i bilen och i takboxen och sedan for vi till Radisson Marina Palace och checkade in. Efter lite uppfräschande och internetbråkande, for vi ut för att gå lite. Eftersom Åbo är kulturhuvudstad i år, så finns en massa roliga saker att titta på och göra =) Nu i helgen är det Culture Tall ship regatta, så det finns en massa stora båtar med låånga master här.

Efter att ha gått lite vände vi tillbaka eftersom vi hade bokat bord. Efter maten for vi ut ännu ett varv och sen hoppade jag först i badkaret och sen i duschen =) Och efter det blev det att bråka lite till med nätet och så kollade vi film.


När vi just lagt oss för att sova så började det låta utanför fönstret, då var det fyrverkerier borta vid skeppen =) De var jättemaffiga!


Och halv tre på natten vaknade vi av brandalarmet... (minns: Åbo-studiebesöket) Och en mycket irriterande röst som upprepade på finska, svenska och engelska att brandalarmet på och att de utredde det men att det inte krävdes andra åtgärder. En låång stund senare blev han tyst och så sa de att det var fixat. Det var ju troligtvis nån som hade tyckt det var roligt att trycka på knappen när de kom till hotellet eller nån som rökt någonstans...


En annan sak som Åbo har, är att det finns en massa sälar överallt! Jag tar bild av varje säl jag ser xD

Idag var det IKEA som stod på schemat, och efter en del plockande lånade vi en släpvagn och körde allt till Tavastgatan, sen ringde vi Malin och så for vi tillbaka till IKEA med vagnen, där åt vi mat och så gick vi igenom en gång till och plockade småsaker =) Och så fick jag träffa Sara F! =D yey!


Vårt internet här är jobbigt, vi har trådlöst nät här på hotellet, men det är såå dåligt, jag har dålig signal och det slänger ut mig stup i kvarten. Suck. Och när jag flyttar så vet jag inte när jag får nät. Jag måste ha ÅA-anv.namn och lösenord och skicka ansökan till Datacentralen, men nog ska ni väl klara er ändå tills jag hör av mig! Jag ska påbörja ett inlägg om förra Åbo-resan, men med det här internetet får det vänta tills jag har fått mitt ÅA-nät, för atm skriver jag från word, och måste publicera det först som utkast och sen in via blogger och försöka få in en bild, sen blir det upplagt!


Nu ska jag fixa detta inlägg, och sen hoppa i badkaret igen =D
Några skepp, tagen med lilla kameran

Kommentarer