Dag 7. En väldigt underskattad bok

"Genom dina ögon" av Stephenie Meyer

Jag hade ärligt talat inte så höga förväntningar på den här boken, men läste den eftersom det var Stephenie som har skrivit den. Boken är mycket bättre än var man tror när man läser vad den handlar om.

Från wikipedia:
Jorden har invaderats av en ras som tar över människornas sinnen medan de lämnar kroppen intakt och större delen av mänskligheten har dukat under.
Men Melanie Stryder vägrar att tyna bort och låta en själ ta över hennes kropp. Även om Vandraren har det största greppet om hennes kropp så kan hon tänka och kommunicera med själen som Vandrarens art kallas.
Vandraren, en av de invaderande Själarna som har tilldelats Melanies kropp, har hela tiden varit medveten om hur plågsamt det skulle vara att ta över en människas kropp: de överväldigande känslorna, de allt för tydliga minnena. Men det finns en svårighet som Vandraren inte har väntat sig att den tidigare ägaren av kroppen vägrar att ge sig av och överlämna kroppen till henne. Melanie fyller Vandrarens sinne med bilder av Jared och Jamie, mannen hon älskar och hennes lillebror som hittills lyckats hålla sig gömda. Det är omöjligt för Vandraren att skilja på sina och Melanies känslor och snart åtrår hon en man hon aldrig mött och älskar hennes värdkropps bror. Hotet från de andra Själarna gör Vandraren och Melanie till ovilliga allierade och tillsammans ger de sig av för att finna Jared och Jamie, vilket resulterar i en hård kamp där Vandraren står i centrum, som en ensam själ som har lämnat sitt samhälle för en oviss framtid bland riktiga människor, med dom få människor som finns kvar.

Jag älskar den här boken. Början tyckte jag var lite långtråkigt när jag läste den första gången, men den är underbar! Det är som Stephenie Meyer har skrivit: "En science fiction-berättelse för människor som inte gillar science fiction"
Hon har lyckats skriva ännu en underbar kärlekshistoria!

Jag har hittills bara läst den på svenska, men jag vill ha den på engelska oxå =)

Kommentarer