Dag 3. Din favoritserie

Once again; beslutsångest.
Men jag tänker ta upp flera serier här istället, nämligen: Twilight-sagan, Harry Potter, Alex Rider
(förbered er på ett kilometerlångt inlägg)
Twilight-sagan av Stephenie Meyer
En UNDERBAR serie av böcker som jag tror alla har hört om!
Jag hörde först om Twilight-serien det år som Twilight-filmen kom på bio genom Kenzas blogg. Vi var och kollade filmen och så var jag fast. Jag köpte böckerna på svenska i mars 2009 och sträckläste dem. I oktober samma år blev de tre första böckerna inhandlade på engelska i poketformat.
Jag kan läsa Twilight-böckerna hur många gånger som helst (atm håller jag på med en av dem –igen) och de är lika bra! Stepehenie Meyer har ett sånt underbart språk som hon skriver på så det är underbart att läsa det! Men de är dubbelt bättre på engelska än på svenska.
Harry Potter-serien av J.K. Rowling
  En serie som jag har älskat ända sen mamma hade högläsning för mig år 2001. Även denna serie borde alla ha hört om;) Varje gång när det har kommit ut en ny bok i serien har det blivit sträckläsning av den. HP-serien har blivit läst så mycket i vårt hus av mig och mamma att en del av böckerna har fått plast på ryggarna för att hålla ihop.
Jag vet inte hur många HP-filmmaraton jag, Jussu och Ika har haft genom åren, med de börjar bli några! De, liksom jag, älskar HP-sagan.
Nu har jag även de två sista böckerna på engelska och skulle gärna ha resten av serien i engelskt format!
Även de här böckerna går att läsa hur många gånger som helst!
 Alex Rider-serien av Anthony Horowitz.
En serie som inte är lika känd som de ovanstående, men underbar!
För tillfället finns det åtta böcker i serien; Stormvarning, Topphemligt, Skelettkusten, Högt spel, Scorpia, Hotet från himlen, Dödligt vågspel, Krokodilens tårar.
De handlar om 14-årige Alex som blir en ofrivillig spion hos MI6 efter att hans farbror dog. Hans farbror var spion hos MI6, vilket Alex inte visste. Den första boken, Stormvarning, har gjorts till film (men boken är dubbelt bättre).
  Jag tror det var Stina som introducerade böckerna för mig när vi gick på femman eller sexan och sen blev det nästan slagsmål mellan oss när en ny bok anlände till skolbiblioteket. Jag och Ika lyckades övertyga Jussu efter att Stormvarning kom som film och då började hon läsa dem.
Här hemma har jag bara Skelettkusten, Dödligt vågspel och Krokodilens tårar.
Böckerna har ofta blivit jämförd med James Bond och Alex Rider som en yngre kopia. Även de här böckerna har blivit sträcklästa nåågra gånger.

Kommentarer