Glashalt

NU kommer inlägget om i fredags som jag skrev om!
Fredagskvällen/natten var spännande men ändå rolig....
Klockan sex på kvällen satte vi oss i Sjönejdens buss med Jan-Ove som chaufför och styrde mot Terjärv, plockade upp lite folk i Esse och sen vidare till Terjärv.
S. for och betalade in oss och sen traskade vi in och en stund senare bänkade vi oss på (obekväma) stolar och så började revyn som nog var helt bra =) I pausen började det regna, men vi tänkte inte så mycket på det, bara på att vi hade jackorna i bussen...
När revyn var slut var det glashalt ute. Vi hade parkerat i en backe, så det var lite problem att komma iväg men till sist gick det. Sen blev det problematiskt. Vi svängde upp på vägen mot Lappfors ( vi hade kommit dit den vägen) men fick köra jättesakta pga halkan och det är väldigt kurviga vägar där så det blev ju inte bättre av det. Då var klockan ett par minuter efter 22.

Sen i en kurva mitt ute i skogen typ såg vi att någon hade varit i diket förut så då körde vi ännu saktare och så stannade vi och känner att vi gled till kanten. Ett av bakhjulen var vääldigt nära kanten och skulle Ove ha försökt köra skulle vi glidit i diket. Bilar som kom om stannade och en stund senare for en bil i diket bakom oss. Alla som körde om oss gled och slirade mot kanten. Några i bussen började ringa till de i Terjärv som har hand om sandningen och försökte få tag i nån som kunde komma och sanda åt oss. För vi satt fast. Efter en stund kom de och sa att de hade fått tag i de som sandar och mittiallt var det 3-4 sandbilar som skulle försöka komma och hjälpa oss. Lite före elva kom en sandtraktor (som när han körde om oss höll på att slira i diket) och började arbetet med att sanda vägen. En annan traktor började dra upp bilen som var i diket bakom oss och en stund senare kom vi iväg. Det var så halt att pappa inte slapp över vägen när han var ute och tittade innan sanden kom. Vi vände om för att åka Åsbackavägen hem. Så var vi in i Terjärv igen (där det inte var sandat) och tog oss förbi X antal refuger sakta och försiktigt. Vi bytte färdväg som sagt och for ut mot Kokkola (ingen sand på den vägen heller) och sen svängde vi av mot Esse för att dumpa av folk där och så vidare hem mot Purmo. 00.30 var vi hemma.
En hemresa på 2½ timme.

Men fast vi satt fast en timme och satt och höll andan flera gånger när vi var på väg hem så hade vi roligt. Vi sjöng, skrattade och skrattade ännu lite mer. En av de första sakerna någon sa när vi kom fram till att vi satt fast var att fundera om Terjärv grillen kunde köra ut mat åt oss =D
 Systeryster var på disko i Bennäs samma kväll, så en elva-tiden skickade mamma meddelande åt henne att vi inte hinner efter dem. Men de slapp hem med vår småkusin=)
Slutet gott, allting gott! 


(!!HÄR SAKNAS BILDER EFTER ATT BILDKVOTEN BLEV FULL!!!)

Kommentarer